گوجه کبابی؛ خوب یا بد؟

 

 

بیشتر ما ایرانی‌ها عادت داریم کنار انواع کباب، سبزی‌هایی مانند گوجه‌فرنگی، فلفل سبز یا دلمه‌ای و قارچ هم کباب کنیم…

به گزارش آلامتو به نقل از سلامت ؛ کباب کردن سبزی‌ها خوبی‌ها و بدی‌هایی دارد. مثلا سبزی‌هایی مانند گوجه‌فرنگی که دارای ویتامین C نسبتا زیادی هستند، در اثر حرارت دیدن، مقداری از ویتامین‌ خود را از دست می‌دهند زیرا ویتامین C حساس‌ترین ویتامین نسبت به حرارت است.

باید بدانیم که سایر ریزمغذی‌های موجود در سبزی‌ها، چندان تحت‌تاثیر حرارت ناشی از کباب کردن قرار نمی‌گیرند. بهتر است بدانید حتی جذب گروهی از ریزمغذی‌ها مانند بتاکاروتن‌ها و فلاونوئیدها در اثر حرارت دادن بیشتر می‌شود. ضمن اینکه حرارت دادن ملایم سبزی‌ها باعث از بین رفتن آلودگی و میکروب‌های احتمالی موجود در آنها هم می‌شود. سبزی‌هایی مانند گوجه‌فرنگی و قارچ، جزو خوراکی‌های بسیار کم‌کالری هستند که مصرف آنها به‌صورت خام، بخارپز یا کبابی در کنار غذاهای مختلف، بسیار خوب است.

معمولا مصرف سبزی‌های خام توصیه می‌شود اما زمانی که قارچ با روش کبابی یا بخارپز حرارت می‌بیند، پروتئین‌های آن برای بدن قابل‌هضم‌تر می‌شود بنابراین بهتر است قارچ را قبل از مصرف کمی حرارت بدهید.

البته اگر قرار است قارچ‌ها را کباب کنید، باید آنها را تاحدی که لایه رویی‌شان سیاه نشود، حرارت بدهید و بگذارید بافت قارچ فقط کمی نرم شود.

این حرارت‌دهی ملایم برای تمام سبزی‌ها مطرح است اما برخی افراد سبزی‌هایی مانند گوجه‌فرنگی را به‌اندازه‌ای حرارت می‌دهند که پوست رویی آن کاملا سیاه می‌شود. اگر این اتفاق برای گوجه یا فلفل بیفتد، باید پوست رویی و سیاه آنها را پیش از مصرف جدا کرد. نتایج برخی از تحقیقات نشان می‌دهد احتمال سرطان‌زا بودن قسمت‌های سوخته مواد غذایی که در اثر کباب کردن تغییر رنگ داده‌اند، وجود دارد. هرچه میزان سوختگی مواد غذایی بیشتر باشد، احتمال سرطان‌زا بودن آنها هم بیشتر می‌شود. در نهایت اینکه روش کباب کردن مواد غذایی، به‌شرطی که حرارت ملایم باشد و ماده غذایی نسوزد، جزو روش‌های پخت مناسب محسوب می‌شود.

////////////////////////////////////////////////

 

 

گوجه یکی از خوشمزه ترین و مفیدترین خوراکی هایی است که خداوند روی زمین قرار داده است. گوجه ها به خاطر داشتن لیکوپن به رنگی قرمز در می آیند و بسیاری از خاصیت آن ها نیز در این ماده خاص قرار دارد.

“ایندیاگو رز” یکی از نمونه های بسیار جالب و شاخه های گوجه فرنگی است که رنگی مشکی دارد و جلب توجه می کند. درون این میوه خاص به رنگ قرمز و بنفش است. برخلاف آنچه چهره این سبزی خاص نشان می دهد بسیار مفید است.

 

این گوجه عجیب سرشار از آنتی اکسیدان است و مزه بسیار خوبی هم دارد. این میوه همچنین برای مبارزه با دیابت و چاقی بسیار مفید است. دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که پیوند زدن گوجه های بنفش به قرمز باعث به وجود آمدن این گوجه می شود.

تحقیقات “جیم میرس” از دانشگاه اورگان به این نتیجه رسیده است که تولید گوجه های مشکی پوش بسیار به صرفه و البته مفیدتر از گوجه های قرمز است. این دانشمند به عنوان کسی شناخته می شود که این گوجه های جالب را ابداع کرده است. این گوجه اولین نمونه و شاخه از گوجه قرمز رنگ در دنیاست.

///////////////////////////////////////////

به گزارش خبرنگار مهر، در نتیجه تغییرات جوی، افزایش دمای هوا موجب شده که فصل بهار زودتر فرابرسد و بیشتر ادامه داشته باشد، این درحالی است که سطح بالای دی اکسید کربن در جو نیز به آلرژیهایی ناشی از گرده افشانی می افزاید.

امسال هم با سالهای گذشته چندان تفاوتی ندارد، زمستانی معتدل به معنای این است که درختان و گیاهان جوانه زدن را زودتر آغاز می کنند و گرده افشانی نیز زودتر شکل می گیرد.

برخلاف تمام این موارد خبرخوش این که درمان طبیعی آلرژی تنها چند قدم با ما فاصله دارد و آن هم در یخچال قرار گرفته است. غذاهای غنی از ویتامین C و فولیک اسید به کاهش التهاب مرتبط با واکنشهای آلرژیک کمک کرده و تحقیقات این خوردنی ها را همچون برخی از داروهای گرانقیمت موثر دانسته است.

معرفی این نوع خوردنی ها می تواند به افراد مبتلا به آلرژی کمک کند که به جای خوردن داروها درمیان غذاهای شناخته شده ای چون انگور قرمز، سیب ، ماهی و آجیل به دنبال راهکار رهایی از آلرژی باشند.

آلرژی یا حساسیت به عنوان‏ واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن نسبت به عوامل گوناگون تعریف می شود. افرادی که دچار حساسیت هستند، دارای دستگاه ایمنی فوق هوشیار هستند که نسبت به مواد ظاهراً بی ضرر موجود در محل زندگی خود، واکنشی بیش از حد معمول نشان می ‌دهند.

برای مثال گرده گیاهان، می‌تواند سیستم ایمنی شخص آلرژیک را طوری تحریک کند که گویی با یک خطر جدی روبرو شده‌است. حساسیت یک مشکل بسیار شایع است و تقریباً از هر ده نفر، دو نفر به نوعی از آن مبتلا هستند.

ماهی

ماهی منبع عظیم اسیدهای چرب اومگا ۳ است که برای خواص ضد التهابی شناخته می شود. اومگا ۳ می تواند به ارتقای سیستم ایمنی بدن کمک کند تا بدن بتواند بهتر با آلرژی مقابله کند.

 

دکتر ویلیام سیرز اظهار داشت: اسیدهای چرب اومگا ۳ در غذاهای دریایی دارای تأثیرات ضدالتهابی هستند که می تواند موجب ارتقای سیستم ایمنی بدن شود. اکثر آلرژیها زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن در وضعیت مناسبی قرار ندارد.

خوردن ۱۷۰ گرم سالمون دوبار در هفته به همان میزان موثر است که خوردن داروهای آلرژی موثر واقع می شود. پوست خشک و اگزما که در فصل آلرژی شایع هستند با یک رژیم غنی از اومگا ۳ قابل اجتناب هستند.

آجیلها

آجیلها سرشار از منیزیم و ویتامین ای هستند که می توانند با نفس کشیدن با خس خس که همراه آسم ایجاد می شود مبارزه کند.

 

از سوی دیگر ویتامین E می تواند سیستم ایمنی بدن را ارتقا بدهد. این ویتامین به حفظ بدن علیه رادیکالهای آزاد کمک می کند تا از التهاب و صدمه دور بماند. آجیلها منبع خوب دیگری برای اسیدهای چرب اومگا ۳ هستند که به تخفیف علائم آلرژی کمک می کند.

انگور قرمز

یکی از پردردسرترین تأثیرات آلرژی التهاب همراه آن است. مصرف غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان می تواند به کاهش التهابی که در تمام بدن رخ می دهد کمک کند. کاری که آنتی اکسیدانها انجام می دهند حفظ سلولها از صدمه اکسایشی است که می تواند بیماریهای مختلفی را به همراه داشته باشد.

 

علاوه بر آنتی اکسیدانها، پوست انگور قرمز شامل ماده ای به نام رزوراترول است که برای تأثیرات ضدالتهابی بسیار موثر است. درمیان سایر خوردنی هایی که از آنتی اکسیدانهای بالایی برخوردارند می‌ توان به خانواده توتها، سبزیجات و سیب زمینی اشاره کرد.

گوجه فرنگی

تحقیقات نشان می دهد که گوجه فرنگی می تواند تحمل فرد نسبت به آسم و مشکلات تنفسی را افزایش دهد.

 

ویتامین C یک خوردنی ارتقا دهنده سیستم ایمنی و یک ضد آسم طبیعی است که می تواند به کاهش التهاب ناشی از آلرژی کمک کند. گوجه فرنگی همچنین ویتامین C مورد نیاز بدن را تأمین کرده و بهترین شیوه مصرف آن برای جذب مواد مغذی طبیعی خام خوردن آن است.

سیب

براساس یک رژیم غذایی معتبر، افرادی که سیب می خورند احتمال محافظت شدنشان در مقابل آلرژیها و آسم افزایش می یابد. این میوه دربرگیرنده کرستین است که نوعی فلاونوئید تلقی می شود که تأثیرات ضد التهابی دارد. پوست سیب سرشار از آنتی اکسیدان است که سلولها را از صدمه حفظ می کند.

بنابراین بهتر است که سیب را پوست نکنده مصرف کرد. خوردن سیب در میان وعده ها به طور مرتب به همراه سایر غذاهای دارای آنتی اکسیدان می تواند به درمان تنفس همراه با خس خس کمک کند.

 

////////////////////////////////////////////////

اگر شما فردی هستید که مداوم گوجه ‌فرنگی را همراه با غذا و یا به صورت سالاد مصرف می کنید لازم است بدانید این نکات را بدانید:
 
گوجه‌ فرنگی سرشار از ویتامین‌های آ، ب ۱، ب ۲، ث و مواد معدنی از جمله کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم، آهن، مس، روی، ارسنیک و کبالت است.

 

۱۰۰ گرم گوجه ‌فرنگی خام حاوی ۲۰ کالری انرژی، یک گرم پروتئین، ۱۱ میلی‌گرم کلسیم، ۶/۰ میلی‌گرم آهن، ۱۱۰۰واحد بین‌المللی ویتامین آ، ۳/۰ گرم چربی، ۰۶/۰ میلی‌گرم ویتامین ب ۱، ۰۴/۰ میلی‌گرم ویتامین ب ۲ و ۲۳ میلی‌گرم ویتامین ث است.

در گوجه ‌فرنگی رسیده، تقریبا تمام آمینو اسیدهای اصلی به استثنای تریپتوفان وجود دارد.قند موجود در گوجه‌ فرنگی رسیده،گلوکز فروکتوز و ساکاروز است که البته میزان آن اندک است.

رنگدانه اصلی گوجه‌فرنگی لیکوپن بوده که سبب رنگ قرمز آن می‌شود.

پوست گوجه ‌فرنگی حاوی مقادیر فراوانی از کاروتینوئیدها بوده که به وسیله سلول‌های روده انسان جذب می‌شود.بنابراین اغلب توصیه می‌‌شود که این سبزی خوش ‌طعم را همراه با پوست میل کنید.

گوجه ‌فرنگی به علت دارا بودن مواد مغذی زیاد و کالری پایین،یکی از پایه‌های اصلی رژیم‌های غذایی است.
 
۱۰ نکته

۱-میوه نارس گوجه‌ فرنگی سمی است و باید از خوردن آن پرهیز کرد.در گوجه ‌فرنگی سبز و نارس ماده‌ای سمّی به نام سولانین وجود دارد که خوردن آن موجب مسمومیت شده و ایجاد دل پیچه، اسهال و باز شدن مردمک چشم می‌شود.
 
۲-در چین از جوشانده ریشه، شاخه‌ها و برگ‌های مسن گوجه ‌فرنگی برای رفع دندان‌ درد استفاده می‌شود و خود گیاه نیز خاصیت حشره‌کش دارد.
 
۳- لیکوپن موجود در گوجه‌فرنگی، نوعی آنتی‌اکسیدان است که مانع ایجاد کلسترول بد خون می‌‌شود و به همین دلیل از بروز حملات و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند.توجه داشته باشید مصرف گوجه‌فرنگی پخته،موجب جذب لیکوپن بیشتری در بدن می‌شود.

۴- گوجه ‌فرنگی حاوی انواع ویتامین‌های گروه ب است،به همین دلیل داروی مناسبی برای رفع عصبانیت‌های افراد است.مصرف مداوم گوجه ‌فرنگی همراه با غذا و به صورت سالاد، سیستم عصبی بدن را تقویت کرده و ‌آرامش را به همراه خواهد آورد.
 
۵- گوجه‌فرنگی یکی از مهم‌ترین منابع ویتامین آ است.به همین دلیل درتقویت بینایی،تقویت و سلامتی پوست و مخاط ‌‌ها و رشد استخوان‌ها مفید است.
 
۶- گوجه‌فرنگی به دلیل داشتن ویتامین‌های ث و آ فراوان دستگاه ایمنی بدن را تقویت کرده و بدن را در برابر امراض وبیماری‌های عفونی مقاوم می‌سازد.
 
۷- اگر پوست شما کک و مک دارد،هر روز آن را با آب گوجه ‌فرنگی تمیز کنید،کم‌کم کک و مک‌ها را از بین می‌‌برد.
 
۸- گوجه ‌فرنگی ورم مفاصل را برطرف می‌کند و برای مبتلایان به نقرس و رماتیسم مفید است.
 
۹- گوجه‌ فرنگی به دلیل نداشتن سدیم و قند،غذای مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت و فشار خون است.

۱۰- توجه داشته باشید خوردن گوجه ‌فرنگی،برای بعضی بیمارانی که دچار حساسیت یا آلرژی (خارش بدن، قرمز شدن پوست، آسم،کهیر و…) هستند، ضرر دارد.

/ 0 نظر / 43 بازدید