تغذیه /بهداشت /سلامت

با خود فکر می کردم که آیا بهتر نیست تجربیات خودم را در خصوص مواد غذائی بنویسم و در اختیار عزیزان قرار بدهم .این بود که قلم را از عرفان به غذا بر گرداندم .باشد که نقطه اثری در زندگی همنوعانم باشد

سلامت
نویسنده : ایوب تفرشی نژاد - ساعت ۱٠:٥٠ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/٧/۱٧

 

 

اثرات مکیدن انگشت بر سلامت دندان‌ کودکان

بسیاری از کودکان به طور آگاهانه یا ناآگاهانه، انگشت شست خود را می‌مکند که این مساله موجب نگرانی بعضی از والدین می‌شود.آیا این کار به دندان های کودک آسیب می رساند؟

 


 باید توجه داشت که این عادت بخشی از تکامل طبیعی کودک بوده و از دوران جنینی در رحم مادر آغاز می‌شود. با این حال اگر این عادت به مدت طولانی ادامه پیدا کند، می‌تواند منجر به مشکلاتی در دندان‌ها و فرم صورت شود.

 اگر عادت قبل از 6 سالگی (قبل از رویش دندان‌های دائمی) ترک شود، این حالت به خودی خود برطرف می‌شود، بنابراین اگر کودک شما تا قبل از 6سالگی انگشت خود را می‌مکد، بهتر است او را برای ترک عادت تحت‌فشار قرار ندهید، ولی اگر این عادت بعد از این سن ادامه پیدا کند، بر اثر قرار گرفتن طولانی‌مدت انگشت در دهان، فاصله‌ای بین دندان‌های پیشین دو فک ایجاد خواهد شد و برای رفع این مشکل نیاز به درمان ارتودنسی خواهد بود.
 

 

راه‌های برطرف کردن عادت
اولین اقدام برای برطرف کردن این حالت صحبت کردن با کودک است و بهتر است به او بگوییم که مکیدن انگشت موجب نازیبا شدن دندان‌ها و صورت او می‌شود. می‌توان برای کاهش لذت کودک از مکیدن انگشت، از یک چسب زخم روی انگشت استفاده کرد. همچنین پوشیدن دستکش یا استفاده از بانداژ در طول خواب به عنوان یادآور می‌تواند موثر باشد. با کودک نباید به گونه‌ای برخورد شود که او احساس کند این روش‌ها جنبه تنبیهی دارد و باید بداند که فقط برای کمک به او در جهت ترک عادت است.

در صورت موثر نبودن این روش‌ها، مراجعه به متخصص ارتودنسی جهت استفاده از دستگاه‌های داخل دهانی ضروری است. هدف کلی از این دستگاه‌ها ممانعت از تماس انگشت با مخاط کام بوده و معمولا دارای قسمت‌های فلزی است که به صورت تمام وقت در جلوی کام قرار می‌گیرد. باید یادآوری کرد که استفاده از این دستگاه‌ها هنگامی موفقیت‌آمیز است که کودک تمایل به ترک عادت داشته، اما توانایی انجام آن را ندارد. این دستگاه‌ها علاوه بر ترک عادت می‌توانند به تصحیح سریع‌تر ناهنجاری فکی و دندانی نیز کمک کنند. در ضمن طی استفاده از این دستگاه‌ها رعایت هر چه بهتر بهداشت دهان ضروری است

 منبع : jamejamonline.ir

 

 

شیره‌ها چقدر کالری دارند؟کدام شیره کالری بیشتری دارد؟

عصاره میوه‌ها (مثل انواع شیره‌ها) ترکیبات کنسانتره یا تراکم‌یافته موجود در میوه‌ها هستند که مقدار فیبرشان کم است.

 

 

مثلا آب پرتقال تمام خواص پرتقال را دارد و تنها برخی ویتامین‌ها و املاح حساس در برابر عوامل آسیب‌رسان مثل نور، حرارت و اکسیداسیون را به خاطر فرآیندی که روی میوه انجام شده است...

در حالی که عصاره انجیر یا کشمش یا حتی خرما در مقایسه با خود این میوه‌ها دارای درصد کالری بالاتری هستند. به عبارت دیگر، 100 گرم شیره انجیر در مقایسه با 100 گرم انجیر انرژی بیشتری دارد.

در کل، وقتی فیبر موجود در ماده غذایی از آن جدا می‌شود، کالری جذب‌شده توسط بدن افزایش می یابد. در واقع، وقتی یک ماده غذایی فیبر دارد، حرکت دستگاه گوارش سریع‌تر شده و کالری کمتری به بدن می‌رسد. به عبارت دیگر در عصاره‌ها تراکم مواد مغذی کمتر و کالری به نسبت وزن ماده اصلی بیشتر است. برخی افراد صبح‌ها به جای عسل، شیره‌خرما یا انجیر میل می‌کنند.

باید توجه داشته باشیم که این کار ایرادی ندارد. به هر حال قند تمامی این شیره‌ها از فروکتوز بوده و فروکتوز جزو قندهای ساده مثل گلوکز است که در کبد می‌تواند تبدیل شود و در نهایت مثل گلوکز قندخون را بالا ببرد.

 

بنابراین، مصرف متعادل شیره‌ها همراه با صبحانه یا در ماه مبارک رمضان بلافاصله بعد از افطار به عنوان ماده‌غذایی پاسخگوی قندخون بعد از مدتی که ناشتا بوده‌ایم، توصیه می شود و می‌تواند جایگزین عسل باشد. اما مصرف زیاد آن می‌تواند تمام مشکلاتی را که قندهای ساده دارند، ایجاد کند؛

یعنی می‌تواند کالری بالایی تولید کند و به راحتی تبدیل به چربی شود و حساسیت انسولین را پایین آورد. این موضوع به ویژه در کسانی که مشکل اضافه‌وزن و چاقی دارند می‌تواند مشکلات قندخون پیش آورد.

برای کودکان زیر یک سال که خوردن عسل ممنوع است، توصیه می‌شود شیره هم داده نشود.

درواقع، بهتر است کودکان را به مصرف شیرینی‌ زیاد و غیرطبیعی عادت ندهیم. ممنوعیت مصرف عسل به دلیل ترکیبات آلرژی‌زایی است که از عصاره گل‌ها به وجود می‌آید و می‌تواند در کودکان آلرژی ایجاد کند. البته شیره‌ها این مشکلات را ندارند اما از لحاظ قندهای ساده‌ مصرف محدودشان توصیه می‌شود؛

به خصوص آنکه روان‌شناسان تغذیه کودک می‌گویند که کل عادات غذایی شیرخواران بین 6 ماهگی تا 15ماهگی شکل می‌گیرد. اگر در این زمان ذائقه کودک را به شیرینی عادت دهیم، بعدها شیرینی زیادی مصرف می‌کند و همان‌طور که گفته شد، با توجه به شرایط کنونی و فعالیت فیزیکی کم و افزایش بیماری‌های مزمن این موضوع به نفع او نخواهد بود.

 منبع : salamatiran.comفرزند دختر می خواهید یا پسر؟

آیا می دانید با داشتن تغذیه ای مناسب می توانید جنسیت کودکتان را پیش بینی کنید...


 

به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه ماستریچ در هلند در این پژوهش دریافته‌اند: زنانی که قصد بارداری دارند و ترجیح می‌دهند فرزندشان دختر باشد باید مصرف مواد غذایی غنی از سدیم و پتاسیم مثل زیتون‌ها، ماهی دودی، پنیر آبی، سیب زمینی، گوشتهای فرآوری شده، نان و پاستا را کاهش داده و در عوض روی مواد غذایی غنی از کلسیم و منزیم متمرکز شوند.

به گزارش روزنامه دیلی میل، مواد غذایی حاوی مقادیر بالای کلسیم شامل ماست، پنیر سفت، ماهی آزاد کنسروی، اسفناج، بادام،‌ جو، کلم بروکلی و پرتقال هستند. همچنین حبوبات مثل لوبیا و غلات سبوس‌دار حاوی مقادیر زیادی منیزیم هستند.

این محققان تاکید کردند که رژیم غذایی پدر هیچ تاثیری روی جنسیت کودک ندارد.

پژوهشگران در این تحقیق 5 ساله 172 زن اروپای غربی از 23 ساله تا 42 ساله را تحت مطالعه و بررسی قرار دادند و به این نتایج علمی دست یافته‌اند.
منبع :
salamatiran.com

 

آیا می خواهید مغزتان پیر نشود!!

 

 

یک پژوهشگر امریکایی راه حلی را توصیه میکند تا مغزتان پیر نشود،اما چه راه حلی؟

 


یک پژوهشگر آمریکایی در بررسیهای خود نشان داد که پیاده روی 40 دقیقه ای سه بار در هفته می تواند فرایند پیری مغز را برای افراد خانه نشین به تاخیر بیندازد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ادوارد مک آلی، استاد بهداشت عمومی، حرکات شناسی بدن و مدیر موسسه بکمن، در بررسیهای خود نشان داد که انجام حرکات فیزیکی ملایم مانند پیاده روی 40 دقیقه سه بار در هفته برای شادابی مغز بسیار مناسب است و می تواند اتصالات مغزی و کارایی شناختی را بهبود بخشیده و با پیری بافت مغزی مبارزه کند.

این محقق با بررسی 65 فرد بین 59 تا 80 سال به این نتایج دست یافت تمام این شرکت کنندگان خانه نشین بودند و در طول شش ماه قبل از تحقیق تنها دو بار در هفته به مدت 30 دقیقه فعالیت فیزیکی داشتند.

پس از تصویربرداری از مغز این افراد و انجام آزمایشات شناختی آنها مشخص شد که برخی از اتصال مدارات مغزی این افراد از هم گسسته شده است.

اما افراد سالمندتری که تمرینات فیزیکی بهتری داشتند فعالیت مغزی آنها در شرایط بهتری بود. این افراد همچنین می توانستند بهتر برنامه ریزی کنند و چندین کار را با هم انجام دهند.

در ادامه این تحقیقات، به مدت یکسال برای تمام این افراد یک سری تمرینات پیاده روی و ورزشهای کششی تجویز شد و در پایان سال آزمایشات شناختی بر روی این داوطلبان و تصویربرداری از مغز آنها انجام شد.

براساس گزارش آنسا، نتایج این تحقیقات نشان داد که اتصالات مغزی در سالمندانی که پیاده روی می کردند تاحد قابل ملاحظه ای افزایش یافت درحالیکه این افزایش در افرادی که حرکات کششی انجام می دادند مشاهده نشد.

به همین دلیل این پژوهشگر توصیه کرد که سالمندان با انجام پیاده رویهای روزانه و تمرینات فیزیکی ملایم می توانند به حفظ شادابی مغز خود کمک کنند.
منبع :
mehrnews.com

 

 

 غذاهای تندبخوریم یا نخوریم ؟

 

بسیاری از ما در خوردن برخی مواد غذایی یا حتی طعم‌ها افراط می‌کنیم؛ به طوری که این تکرارها به عادت تبدیل شده و نهایتا می‌توانند با گذشت زمان، اثراتی را متوجه سلامت ما کنند و گاهی اختلالاتی را نیز به بار آورند....

 

 در رابطه با خوردن فلفل و غذاهای تند نیز باید گفت مصرف فلفل در افرادی که تحمل خوردن آن را دارند، مشکلی پیش نمی‌آورد اما در کسانی که تحمل مصرف ندارند، خوردن مواد غذایی تند می‌تواند سبب تحریک قلب یا دستگاه گوارش شود و در نهایت عوارضی را به همراه داشته باشد.

 

دستگاه گوارش به ‌طورکلی ممکن است تحت تاثیر 3 نوع تحریک قرار گیرد؛

تحریک مکانیکی
:
مانند تحریک در اثر مصرف مواد غذایی دیرهضم، سفت و ناپخته مانند عدس یا نخود،

تحریک حرارتی

مانند تحریک در اثر مصرف مواد غذایی خیلی داغ یا سرد

تحریک شیمیایی

 مثل تحریک در اثر مصرف مواد غذایی ادویه‌دار، تند و فلفل‌دار. همان‌طور که می‌بینیم، در بسیاری از کشورهای سراسر دنیا مردم به خوردن غذاهای تند عادت دارند و مشکلی هم برایشان پیش نمی‌آید. باید گفت مصرف غذاهای تند تا حدی خوب است و اگر در حد اعتدال مصرف شود محرک مناسبی است اما اگر در مصرف شان زیاده‌روی کنیم ممکن است تحریک‌کننده باشند.
 

گفته می‌شود دلیل اینکه مردم در برخی کشورها غذاهای تند بیشتر مصرف می‌کنند آب و هوای گرم آن مناطق است.

این موضوع هنوز از نظر علمی تایید نشده است. اما فراموش نکنید که مصرف فلفل در حد اعتدال محرک اشتها بوده و سبب ترشح آنزیم‌های دستگاه گوارش می‌شود.

بنابراین تا حدودی کمک‌کننده هضم غذا خواهد بود. حتی بررسی‌ها نشان داده‌اند فلفل تا حدی مقوی بوده و نوع تازه‌اش سرشار از ویتامین‌های گروه B
و فیتوکمیکال‌هایی است که در سلامت موثر هستند.

در ضمن، یادتان باشد، مصرف فلفل در صورتی که فردی با خوردن آن عصبی نشده و دچار افزایش ضربان قلب نشود، اشکالی ندارد.

 

 

 

 


comment نظرات ()