تغذیه /بهداشت /سلامت

با خود فکر می کردم که آیا بهتر نیست تجربیات خودم را در خصوص مواد غذائی بنویسم و در اختیار عزیزان قرار بدهم .این بود که قلم را از عرفان به غذا بر گرداندم .باشد که نقطه اثری در زندگی همنوعانم باشد

نحوه شستن و جلو گیری از آلودگی تخم مرغ در منزل
نویسنده : ایوب تفرشی نژاد - ساعت ۸:٠۸ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/۱/۳٠

 

شستن پوسته تخم مرغ از آنجا که باعث باز شدن منافذ آن شده و احتمال انتقال آلودگی را به درون تخم مرغ افزایش می دهد مناسب نیست و باید هنگام مصرف شسته شود.

احتمال آلودگی پوسته تخم مرغ زیاد است و نباید در محفظه هایی که به عنوان جا تخم مرغی در یخچال ها تعبیه شده قرارداده شود، بلکه باید در ظروف دربسته، در یخچال و در درجه حرارت پائین تر از 10 درجه سانتیگراد نگهداری شود.

در صورتی که تخم مرغ به مدفوع آغشته یا خون آلود بود و یا ترک داشت، بهتر است شسته شده و بلافاصله مصرف شود، باید از قراردادن تخم مرغ در کنار سایر مواد غذایی خودداری کرد و پس از تماس با تخم مرغ، دست ها را باید شست.

در گذشته برخی عقیده ها رایج بود که اگر تخم مرغ به صورت خام یا نیم پز مصرف شود مقوی تر است، تخم مرغ برای خوردن باید کاملا پخته شود و حرارت 70 درجه سانتیگراد به کلیه قسمت های آن برسد و زرده و سفیده کاملا سفت شود.

برای آب پز کردن تخم مرغ باید آن را بعد از جوش آمدن آب به مدت 5 تا 7 دقیقه در حال جوش قرار داد تا زرده آن کاملاً سفت شود و نیز در پختن مواد غذایی دارای تخم مرغ دقت شود تا حرارت به تمام قسمت های آن برسد به طوری که قسمت های مختلف آن سفت شده و به صورت شل نباشد.

با توجه به اینکه نیمرو کردن با روغن باعث افزایش کالری غذا می شود، همه افراد به ویژه بیماران قلبی و بیماران دارای چربی خون بالا از روش های دیگر برای خوردن تخم مرغ استفاده نمایند.


comment نظرات ()