تغذیه /بهداشت /سلامت

با خود فکر می کردم که آیا بهتر نیست تجربیات خودم را در خصوص مواد غذائی بنویسم و در اختیار عزیزان قرار بدهم .این بود که قلم را از عرفان به غذا بر گرداندم .باشد که نقطه اثری در زندگی همنوعانم باشد

مسکنی به نام خنده
نویسنده : ایوب تفرشی نژاد - ساعت ۱٢:٠٠ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/٩/۱

مجله سلامت

مسکنی به نام خنده


خنده نه تنها ناراحتی‌ها را رفع می‌کند، بلکه ظاهرا دردهای شدید را نیز تسکین می‌دهد.

این نتیجه تحقیقات پژوهشگران انگلیسی روی چندین داوطلب شجاع بوده که در جریان آزمایشی باید تحت سرما و فشار جسمی شدید فیلم‌خنده‌دار می‌دیدند. به گزارش دویچه وله، کسی که می‌خندد شدت درد را کمتر حس می‌کند. این نکته کشف جدیدی نیست، اما دانشمندان انگلیسی این بار به سبک حیرت‌انگیزی دوباره واقعیت این نکته را به اثبات رسانده‌اند.

خندیدن به‌ویژه به طور گروهی منجر به آزاد شدن ماده "اندورفین" در بدن می‌گردد و و باعث می‌شود که فرد درد را راحت‌تر تحمل کند. این نتیجه‌ای است که رابین دانبار از دانشگاه آکسفورد در جریان پژوهشی جدید به آن دست یافته است. در این پژوهش داوطلبان یک بار به تنهائی و بار دیگر به طور گروهی ابتدا فیلمی خنده‌دار و سپس فیلمی مستند را تماشا ‌کردند.

پژوهشگران مدت زمانی که هر یک از داوطلبان می‌خندیدند را اندازه گرفتند. در این میان حس درد به این صورت مورد آزمایش قرار گرفت که محققان در هنگام تماشای فیلم‌ها به دور بازوی داوطلبان دستگاه فشارسنج وصل کرده و کیسه‌ هوای درون بازوبند را بیشتر از حد عادی باد کرده‌ یا شیئی که دمای آن 16 درجه سانتی‌گراد زیر صفر است را روی بازوی آنها قرار داده‌اند. در این شرایط داوطلبان بایستی گزارش می‌دانند که تا چه حدی می‌توانند درد را تحمل کنند.

آنها در جریان این آزمایش‌ها کشف کردند که داوطلبان هنگام خنده درد بیشتری را می‌توانند تحمل کنند. این پژوهشگران حدس می‌زنند که واکنش بدن هنگام خندیدن منجر به آزاد شدن ماده اندورفین در بدن می‌شود. این ماده خاصیتی شبیه به مخدرها مانند مرفین و دیگر مشتقات تریاک دارد.

اندورفین که همچنین به "هورمون‌ خوشبختی" شهرت یافته، در جریان دریافت حس درد نقش مهمی دارد و سیستم دفاعی بدن را نیز تقویت می‌کند. مطالعات علمی دیگر در این زمینه نشان می‌دهند که افراد خنده‌رو ایمونوگلوبین بیشتری در بدن خود دارند، ماده‌ای که بدن را در برار عفونت‌های تنفسی حفاظت می‌کند.

محققان همچنین احتمال می‌دهند که هنگام خندیدن، حبس کردن نفس به طور ناخودآگاه باعث آزاد شدن اندورفین می‌شود. آنها در جریان این پژوهش متوجه شدند که این تأثیر خنده هنگامی که داوطلبان به طور گروهی فیلم‌های خنده‌دار نگاه می‌کردند، بیشتر بوده و تحمل درد آنها نیز در این شرایط افزایش یافته است.

 

دشمن چربی های شکم

http://www.8pic.ir/images/h59314o3qmwltkkmt5b0.jpg

فلفل
اگر می خواهید با دشمن چربی های شکم بیشتر آشنا شوید، به ادامه مطلب توجه کنید.

امیر جزایری، کارشناس ارشد تغذیه درگفتگو با باشگاه خبرنگاران عنوان کرد: فلفل چیلی یا فلفل تند یکی از سبزی های پرخاصیت برای افرادی است که تمایل به کاهش وزن دارند.

وی با بیان این مطلب ادامه داد: این فلفل علاوه بر آنکه سوخت و ساز بدن را بالا می برد مانند یک چربی سوز طبیعی عمل کرده و به شکسته شدن سلول های چربی به ویژه در ناحیه شکم و پهلو کمک می کند.

جزایری تصریح کرد: گنجاندن این سبزی در برنامه غذایی روزانه درصورت هماهنگی فلفل چیلی با طبع و مزاج افراد چاق، می تواند تأثیر زیادی درکاهش وزن و از دست دادن چربی های انباشته شده در اطراف شکم و پهلوها داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این مصرف فلفل به دلیل حرارتی که در بدن تولید می کند نیاز فرد به نوشیدن آب را افزایش داده و به این ترتیب به پاکسازی بدن افراد چاق از مواد زائد نیز کمک می کند.
 

 

خوشمــزه‌های ســـرطان‌زا

http://www.8pic.ir/images/so8rqxlnp26nba1iwsit.jpg


زندگی شهری در جوامع امروزی و کمبود وقت برای خانواده‌ها باعث شده بسیاری از مردم به سوی غذاهای آماده و فست‌فود کشیده شوند.

این غذاها که با تبلیغات رنگارنگ و پرفریب فرد را مجاب به خوردن آنها می‌کنند مضراتی برای بدن دارند که در دراز مدت آسیب جدی به سلامتی او وارد می‌کنند. سرطان‌زا بودن سوسیس و کالباس‌ها واقعیتی است که کارشناسان تغذیه وزارت بهداشت نسبت به آن هشدار داده‌اند.

بررسی‌های این کارشناسان نشان می‌دهد می‌توان فست‌فود و سوسیس و کالباس سالم در اختیار داشت اما در حال حاضر از وجود آن بی‌بهره‌ایم و البته این در حالی است که متخصصان تغذیه تاکنون تذکرات بسیاری به ویژه به کارگاه‎ها و تولیدکنندگان این فرآورده‎های گوشتی داده‎اند که برخی از شرکت‎ها تولید خود را در مسیرهای دیگری برده‌اند.

دکتر مرتضی صفوی مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفت‌وگو با ایران با تأکید بر این‌که مصرف سوسیس و کالباس بیش از یک بار در ماه سرطان‌زاست، می‌گوید: سوسیس و کالباس و غذاهای آماده نباید بیش از یک نوبت در ماه مصرف شوند، زیرا مصرف بیش از حد این مواد به علت نوع پخت و چربی‌های موجود در آنها سرطان‌زاست.

وی ادامه داد: بسیاری از خانواده‌ها به دلیل تهیه آسان و همچنین ارزان بودن سوسیس و کالباس این ماده غذایی را در لیست تغذیه خود قرار می‌دهند، درحالی که عادت به مصرف سوسیس و کالباس عوارض زیادی را به دنبال دارد که سرطان معده از مهم ترین آنها تلقی می‌شود.

وی با بیان این‌که تولیدکنندگان سوسیس و کالباس برای ماندگاری آن و همرنگ شدن با گوشت اقدام به اضافه کردن نیترات و نیتریت به آن می‌کنند، گفت: این ماده به دلیل اینکه ماندگاری سوسیس و کالباس بالا برود و رنگ آن را صورتی کند به آن اضافه می‎شود اما زمانی که این دو ماده حرارت داده می‎شوند، به نیتروزامین که ماده‎ای سرطان‌زا است، تبدیل می‎شوند.

به همین خاطر معمولاً ویتامین C را به این فراورده اضافه می‌کنند تا از شکل‌گیری نیتروزامین طی عمل گوارش جلوگیری کنند. دکتر صفوی گفت: متأسفانه شرکت‌های تولیدکننده سوسیس و کالباس بیش از حد مجاز و به خاطر صورتی شدن رنگ سوسیس و کالباس اقدام به اضافه کردن این دو ماده می‌کنند و مصرف سوسیس و کالباس چندبار در ماه باعث بروز انواع سرطان در انسان می‌شود.

این کارشناس تغذیه با بیان این‌که انسان‌هایی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است زودتر آسیب می‌بینند ادامه داد: توصیه می‌کنیم افراد سالمند و کودکان که سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف‌تر از دیگران است از مصرف فرآورده‌هـــــای گوشتی به خصوص سوسیس و کالباس خودداری کنند.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان این‌که باید از غذاهای سنتی‌مان استفاده کنیم ادامه داد: غذاهای سنتی بسیار سالم‌تر از فست فودها هستند و باید خوردن غذاهای اصیل ایرانی را در جامعه ترویج داد و کمتر از سوسیس و کالباس در سبد غذایی خانواده استفاده شود.

مضرات سوسیس و کالباس هم‌ردیف سیگار

نیترات و نیتریت موجود در فرآورده‌های گوشتی از جمله سوسیس و کالباس در بدن انسان تبدیل به نیتروزامین می‌شود که این ماده خطرناک در سیگار نیز وجود دارد و باعث کاهش میزان آنتی‌اکسیدان در بدن می‌شود و انسان را در معرض بیماری‌های کشنده‌ای چون سرطان قرار می‌دهد. تا زمانی که کیفیت غذاهای فرآوری شده در کشورمان به حد استاندارد نرسد به هیچ عنوان توصیه نمی‌کنیم که خانواده‌ها از این نوع غذاها به خصوص سوسیس و کالباس استفاده کنند.

وی ادامه داد: این موادغذایی متأسفانه از ضایعات گوشت که در کشتارگاه‌ها کنار گذاشته می‌شوند درست می‌شوند و این ضایعات توسط خودروهای نیسان در یک مسافت‌های طولانی به کارگاه‌ها و کارخانه‌های تولید سوسیس و کالباس منتقل می‌شود و تولیدکنندگان نیز برای آنکه آلودگی و همچنین فساد این ضایعات گوشت‌ها را از بین ببرند اقدام به اضافه کردن نیترات و نیتریت می‌کنند.

وی افزود: اگرچه روی این فرآورده‌ها درصد گوشت آن نوشته شده است و لیکن این درصد در اکثر موارد نادرست است. متأسفانه بسیاری از خانواده‌ها اعلام می‌کنند به دلیل کمبود وقت نمی‌توانند برای پخت غذا زمان بگذارند و به همین خاطر هر روز از ساندویچ و فرآورده‌های گوشتی استفاده می‌کنند. باید به این افراد هشدار داد از این نوع غذاها استفاده نکنند زیرا این نوع غذاها از میزان پروتئین پائینی برخوردارند و زمینه‌ساز بیماری‌های خطرناکی از جمله سرطان در بدن می‌شوند.


comment نظرات ()